Vogelvrouwen galerie 1

uit 2015 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Lucky me, there're three

2022

Sold Voor deze vogelvrouw ligt het geluk voor het grijpen. Visjes symboliseren in mijn werk geluk en deze vogelvrouw hoeft weinig moeite te doen om haar geluk te vangen. Afm. 110x70 cm. Verkrijgbaar bij SHE Art Gallery in Nuenen 

Benu (it's a new dawn)

2022

Schilderij gemaakt t.b.v. de Legacy-expositie bij Galerie Friends of Art. Het is gebaseerd op Benu, een Godheid uit het oude Egypte. Benu was het symbool van wedergeboorte en werd in verband gebracht met het opkomen van de zon en begin van een nieuwe dag. In dit schilderij begroet Benu het opkomende licht, klaar om opnieuw geboren te worden bij de eerste gloed van een nieuw bestaan. Naar alle waarschijnlijkheid is de Feniks in de Griekse mythologie gebaseerd op Benu.  In de pilaren op het schilderij zijn symbolen afgebeeld die verwijzen naar de wedergeboorte en Benu. Maar ook de kenmerken van de vogelvrouw zijn duidelijk aanwezig, zoals de zwart wit geblokte vloer in hogere atmosferen.  De overeenkomst tussen Benu en een vogelvrouw is dat ze beide staan voor transformatie en dus wedergeboorte.  Afm. 110 x 70 cm Verkrijgbaar bij Galerie Friends of Art in Giessenburg.      

Golden strings & Royal blue

2021

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die vastzit aan gouddraad. Vogelvrouwen symboliseren zowel vrijheid als gebondenheid. Met dit schilderij wordt gebondenheid benadrukt. Ook als je omringd wordt door koninklijk blauw en gouddraad, helemaal vrij ben je nooit.  Afmeting: 140x80cm    

Poke my heart

2022

Sold Schilderij van een vogelvrouw en een Unique-horn die zich aan elkaar spiegelen. De betekenis achter dit werk is dat ze in essentie hetzelfde zijn en zich in elkaar herkennen.  Origineel: Afm. 90x60cm.  Vanaf eind november zijn op www.birdwoman.nl ook gewone en 'hand embellished' prints verkrijgbaar van dit schilderij. Gedrukt op 310 grs. Hahnemühle papier in 60 x 40cm en op 400 grs. papier in A4 en A3 formaat.

The stronger the faith the clearer the guidance

2021


Sold Schilderij van een vogelvrouw die over een pad loopt in een zwart witte wereld. gouden vlinders begeleiden haar pad. Afmeting 110x70cm  

Felice

2021

Sold Felice is een wolkendanser (net als Travolta, Ballare en Ravèl). De naam Felice betekent vreugde of geluk en dat past perfect bij de afbeelding. Namelijk een vogelvrouw die danst met geluk want vissen symboliseren altijd geluk in mijn werken. Afm. 100 x 80 cm

Sowing seeds for happiness

2021

  Sold Schilderij van een ooievaarsvrouw die bewust gouden zaden laat vallen. de zaadjes zorgen direct voor groei. Ook de visjes in het schilderij komen hier op af. Vissen symboliseren in mijn werk altijd geluk. Het schilderij vertelt hiermee dat je bewust dingen moet zaaien waarmee je je geluk/vreugde voedt.  Zoals bijv. dankbaar zijn voor de ogenschijnlijk kleine dingen of geloven in een mooie toekomst etc.  Afmeting: 130 x 50 cm. 

Willow

2022

Sold Willow is een wolkendanser. Net als alle wolkendansers wordt zij vergezeld door geluk (vissen symboliseren in mijn werk altijd geluk)  Willow is content en vol van liefde voor zichzelf. dat maakt haar net als de schuinstaande wilg waarnaar zij vernoemd is, ijzersterk. Afm. 110 x 70 cm

The right balance

2019

  Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) balancerend op een gouden bal. Ze laat vissen los om beter in balans te blijven. Soms is het nodig om dingen los te laten, hoe belangrijk ze ook lijken te zijn.  De abstracte achtergrond staat symbool voor de imaginaire wereld waarin alles kan ontstaan wat men maar kan bedenken. (the world of all possibilities) Afmeting:  90 x 90 cm. op 3D doek met aluminium frame.  

Details in The right balance

2019


Sold Enkele details die te zien zijn in de abstracte achtergrond van het schilderij The right balance.  

Ravèl

2021


Sold Ravèl is een wolkendanser. Zij danst in ritmische harmonie met vissen. In mijn schilderijen symboliseren vissen altijd geluk. Ravèl danst dus eigenlijk in harmonie met geluk.  Afm. 110 x 70 cm    

Full Focus

2021

Schilderij van een vogelvrouw (reiger) die in het hoge gras staat. Afm. 80x80cm. Het schilderij is ingelijst in een baklijst, de kleur van de lijst is payne's gray (zeer donkere blauw-grijze kleur)  

Nectar

2020

Sold Schilderij van een vogelvrouw (kolibrie) die als een pin-up tussen de bloemen zit. In de achtergrond zijn zowel kleurrijke abstracte als realistische details verwerkt, tegen een zwarte achtergrond.  Afmeting: 60 x 90 cm.   

Extending view restyled in 2021

2018

Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die buiten haar kader kijkt en haar blik verruimt, opgebouwd in blauw/grijstonen. afmeting: 50 x 50 cm. Dit schilderij is ge-restyled in 2021

Let your love flow

2020


Sold Schilderij van een kolibrie vogelvrouw tegen een kleur -en bloemrijke achtergond. Afmeting: 110 x 70 cm.  

Detail in 'Let your love flow'

2020

  Sold Detail uit het schilderij 'Let your love flow'.

Stepping Stones

2019


Sold Schilderij van een vogelvrouw rennend door de lucht met ballonnen gevuld met vissen. Afmeting: 70 x 100 cm.  

Eyecatcher

2016

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaarsvrouw) die twee visjes in het vizier heeft. De achtergrond is diep-paars. Afmeting: 140 x 100 x 5 cm.      

Presence of innocence

2018


Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) in de wolken. Een tikje uitdagend maar o zo onschuldig.  afmeting: 100 x 70 cm      

Dutch jewels

2016

Sold 'Dutch jewels' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die over een pad loopt met bossen  vers geplukte tulpen in haar handen. De kousen van de vogelvrouw hebben een patroon van Delfts blauwe tegels. Afmeting: 100 x 70 cm. 

No need for wet feet

2018

Sold No need for wet feet. afm. 120 x 40 cm.

Ultimate Distraction

2018

Sold Ultimate Distraction is een afbeelding van twee vogelvrouwen die worden afgeleid door de vissen die in beeld komen, tegen een abstracte achtergrond. Afmeting: 100 x 70 cm.    

Peachy Pink

2015


Sold Schilderij van een vogelvrouw op een paal, tegen een zacht oranje/roze achtergrond. Dit schilderij is gebruikt als basis voor het geregistreerde vogelvrouwen-logo.        

Freeze

2015

Sold 'Freeze' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die in een grijze omgeving loert naar vissen die zich boven het ijs voort bewegen. Gemengde techniek. Afm. 100 x 70 cm.    

Wishful thinking

2020


Sold Schilderij van een vogelvrouw in de wolken. In de lucht zweven gouden balletjes, die symbool staan voor de wensen van de mensen. Afm. 90 x 60 cm. 3D doek met doorbeschilderde zijkanten.